Borssikeitto

Borssikeiton Aineksetborssikeitto

250 g etikkapunajuuria

  2 kpl porkkanaa

  200 g punakaalia

  1 varsisellerin varsi

  5cm pala purjoa

  2 valkosipulinkynttä

  1 kpl punasipulia

  2 rkl oliiviöljyä

  10 dl vettä

 1½ lihaliemikuutiota

 1 kasvisliemikuutio

  2 tl timjamia

  1 tl rosmariinia

  2 tl mustapippuria

  1 tl fariinisokeria

  400 g nakkeja tai paistijauhelihaa

   ½dl punajuurien etikkalientä

Lisäksi

  1 purkki (350g) smetanaa

Borssikeiton valmistus

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali, sipuli, valkosipuli ja punajuuret. Pilko selleri ja purjo.

Kuullota sipuli ja valkosipuli fariinisokerin kanssa öljyssä kattilassa tai padassa.

Lisää vesi, yrtit, liemikuutiot ja pippuri. Laita kattilaan kaali, porkkanaraaste ja selleri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

Lisää punajuuret, purjo ja punajuurien etikkaliemi. Keitä vielä n. 10 minuuttia.

Lisää pilkotut nakit tai jauheliha raakana ripotellen keittoon.

Hauduta vielä 5 minuuttia ja tarkista borssikeiton maku.

Tarjoa borssikeitto smetanan ja ruisleivän kanssa.

 

Palaa Reseptit sivulle