Savukalkkuna-sienipiiras

Pohja:piirakka

100g voita

4dl jauhoja

1 muna

2dl Deliciest smetanaa

½tl suolaa

Täyte:

200g mieleisiä sieniä (tuoreita herkkusieniä,suppilovahveroita,kanttarelleja,herkkutatteja,tms)

200g Kalkkunaleikettä

½ sipuli

5cm pala purjoa

100g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

1prk (350g) Deliciest smetanaa

2 munaa

1tl sokeria

1tl suolaa

Mustapippuria

3dl juustoraastetta

Tee näin:

Pohja:

Nypi pehmeään voihin jauhot. Sekoita joukkoon muna, smetana ja suola. Älä vaivaa jotta taikina ei sitkisty. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi lepäämään. Taikinan levättyä painele piirakkavuokaan jauhotetuilla sormilla reunoille asti.

Täyte:

Valmista kulhoon smetanatäyte. Sekoita smetana, tuorejuusto ja munat tasaiseksi. Lisää ½tl suolaa ja mustapippuria. Kuulota pilkottu sipuli ja purjo öljyssä sokerin kera. Laita erilliseen kulhoon. Paista sen jälkeen sienet. Lisää ½tl suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Kun sienet ovat saaneet vähän väriä kaada ne kulhoon sipuleiden kanssa. Paloittele savukalkkunaleike ja paista pannulla niin että kalkkuna saa vähän väriä. Lisää kulhoon sienien ja sipulin kanssa. Sekoita sipuli, purjo, sienet ja kalkkuna keskenään. Lisää 1dl juustoraastetta joukkoon. Kaada piirakkavuokaan. Kaada päälle smetanatäyte. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteesta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30min. Siten että pinta saa kauniin kullanruskean värin. Koristele piirakka persilja tai ruohosipulisilpulla. Tarjoile jäähtyneenä.

VINKKI: voit tehdä samalla ohjeella myös erimakuisia suolaisia piirakoita vaihtamalla tuorejuuston, sienet tai kalkkunan oman makusi mukaan.

 

Palaa Reseptit sivulle