Suklaa-nougat mutakakku

Pohjasuklaa_mutakakku

200 g voita

200 g laadukasta tummaa suklaata

3 munaa

1 dl sokeria

½dl fariinisokeria

½dl vaniljasokeria

1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1dl Mantelijauhetta

ripaus suolaa

100 g valkosuklaata paloina

1½ dubbel nougat patukkaa paloina

½dl rouhittuja pekaaninpähkinöitä

Päälle:

100g tummaa suklaata

50g Deliciest Smetanaa

½dl tomusokeria

Koristeeksi:

30g valkosuklaata rouhittuna

50g tummaa suklaata rouhittuna

½ dubbel nougat patukka pieninä paloina

Rouhittuja pekaaninpähkinöitä

Valmistus

Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Laita jäähtymään. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot, suola, pähkinät ja paloiteltu valkosuklaa ja nougat. Nostele sekaisin. Älä käytä enää vatkainta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan

Paista 170-asteisessa uunissa niin kauan, että kakku alkaa hieman irrota/halkeilla reunoilta, mutta on keskeltä vielä löysää. Kun tökkäät keskelle hammastikun, siihen saa tarttua taikinaa. Tämä vie uunista ja vuoan koosta riippuen noin 25-35 minuuttia. Kakku on parasta koristella seuraavana päivänä oltuaan yön jääkaapissa. Tee päällinen sulattamalla suklaa ja sekoita smetana ja tomusokeri siihen. Levitä kuorrute ja ripottele koristeeksi rouhittua suklaata ja pähkinöitä.

VINKKI: Tee kakusta jouluinen lisäämällä taikinaan ½dl piparkakkumuruja ja ripottelemalla piparimuruja myös kakun päälle.

 

Palaa Reseptit sivulle