Maiskut

maisku-ville-nooraMaisku rahkavälipalapatukat – hyvää ja edullista.

Maisku rahkapatukka on maistuva, edullinen ja kätevä välipala, niin lapsille kuin aikuisillekin. Päällä on suklaakuorrutus, sisällä reilu annos pehmeää, tuoreesta maidosta valmistettua maitorahkaa.

Yhdistelmä on herkullinen, ja proteiinipitoisen maitorahkan ansiosta lisäksi ravintoarvoiltaan erinomainen. Maiskussa on tehty tuoreesta raikkaasta maidosta ja kasvisrasvan hyvillä ominaisuuksilla.

Maiskuja on nyt mahtavat kolme makua.

Vanilja on klassikko.  Suklaa Maiskussa on suklaisen rahkan sisällä ihana suklaa sydän.
Valkosuklaisen kuoren ja pehmän rahkan sisältä löytyy vadelmahilloa Valkosuklaa-Vedelma Maiskussa.

Maitorahka – proteiinipitoinen herkku

Maitorahka kasvattaa jatkuvasti suosiotaan kuntoilijoiden ja laihduttajien päivittäisessä ruokavaliossa. Syy on maitorahkan korkea proteiinipitoisuus, joka on valmisteesta riippuen noin 10 prosenttia. Lisäksi rahka on kevyttä, mutta täyttävää.
Maitorahka valmistetaan maidosta, jota saostetaan maitohappokäymisen avulla. Vanhaan aikaan maitorahkaa valmistettiin kotona lämmittämällä maito kiehuvaksi ja lisäämällä siihen piimää tai kefiiriä.

Miksi välipalat ovat tärkeitä?

Ruokailun sopiva rytmittäminen ylläpitää vireystilaa, tasaa verensokerin vaihteluita, hillitsee nälän tunnetta, ehkäisee hampaiden reikiintymistä ja pitää päivittäin nautitun ruokamäärän hallinnassa.

Uusimpien ravintosuositusten mukaan päivittäin pitäisi syödä 4-6 kertaa, pääaterioiden lisäksi tarvittaessa 1-2 välipalaa.

Ateriarytmit voivat olla hyvin erilaisia. Useimmille sopiva ateriaväli on 3-5 tuntia.

Ilman välipaloja ateriavälit venyvät helposti liian pitkiksi. Hyvässä välipalassa on sopiva annoskoko sekä riittävästi energiaa, hiilihydraatteja ja proteiineja.

Parhaiden välipalojen runkona ovat usein proteiinipitoiset maitotuotteet, kuten maitorahka, jugurtti tai raejuusto. Yhdessä Maisku-patukassa on proteiinia 4 grammaa, hiilihydraatteja ja rasvaa 9 grammaa.

Neljäsluokkalaisten laatimat Maisku ohjeet

    Osta Maisku
    Avaa se tai säilytä jääkaapissa
    Varmista ettet ole allerginen
    Anna kaverille
    Nauti

pst, syksyllä on luvassa uutuuksia!