8 annosta 8 viipaletta joululimppua tai saaristolaisleipää
Lohi-raputahna:
350 g Deliciest Smetana 20% 150 g kylmäsavulohta ½ 1 pieni salottisipuli 1 pieni maustekurkku 1 omena 1 keitetty kananmuna muutama varsi tilliä limepippuria myllystä 50-100 g katkarapuja
Koristeluun:
100 g kylmäsavulohta 50 g katkarapuja tilliä tai viininsuolaheinää
Valmistus:
Laita Deliciest Smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi silpuksi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetty kananmuna ja tilli. Sekoita ainekset keskenään ja rouhi mausteeksi limepippuria myllystä. Tarkista maku.
Tarjoa joululimpun tai saaristolaisleivän kanssa.
Koristele annos halutessasi kylmäsavulohella, katkaravuilla ja tillillä tai viininsuolaheinällä.
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisi-blogin kanssa.