Täältä löydät nopeat ja helpot perjantaipelmenien reseptit

Herkulliset, paistetut Riistapelmenit

1 paketti Deliciest Riistapelmenejä
1 purkki Deliciest Smetanaa
1-2 valkosipulin kynttä
persiljaa
Öljyä tai voita paistamiseen

Keitinliemeen:
Maustepippuria, suolaa ja laakerinlehtiä

Lisukkeeksi:
puolukoita tai puolukkahilloa

Keitä herkulliset riistapelmenit hyvin maustetussa, kiehuvassa liemessä n. 5-6 minuuttia. Laita  paistinpannu valmiiksi kuumenemaan ja paista keitettyjä pelmeneitä voin ja öljyn sekoituksessa molemminpuolin n. 1 minuutti. Halutessasi voit lisätä 1-2 ruokalusikallista olutta pannulle ja freesata pelmenit oluella.

Mausta smetana silputuilla tai kuivatuilla yrteillä ja valkosipulilla ja anna maustua jääkaapissa.

Tarjoile smetanan ja puolukkahillon kanssa.

Nakit ja Mutsi -blogista tutun, Sappisen Päivin perjantaipelmenivuoka

Tarvitset:

1 pss Deliciest lihapelmeneitä
1 prk (400 g) mausteista tomaattikastiketta, (esimerkiksi Villen Kaukasialaista)

Oman maun mukaan:
mozzarellajuustoa
punasipulia
valkosipulia
herkkusieniä
basilikaa

Tarjoiluun Deliciest smetanaa ja muutama rouhaisu pippuria. 

Valmistusohje:

Keitä pelmeneitä suolatussa vedessä 5-7 minuuttia. Kun pelmenit pompahtelevat pintaan, ne ovat valmiita. Jos lisäät vuokaan sipulia ja sieniä, kuullota niitä pilkottuina hetki öljytyllä pannulla. 

Lisää pelmenit (sekä sienet ja sipulit) uunivuokaan ja sekoittele joukkoon tomaattikastike. Revi komeuden päälle mozzarella ja siirrä 200 C uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi. 

Viimeistele vihreällä, eli lisää valmiin vuoan päälle tuoretta basilikaa. 🌱 Pelmenivuoan ihanan mausteista lämpöä taittaa tarjoiluvaiheessa lisätty Deliciest smetana. Sopivan takapotkun saat rouhaisemalla ihan päällimmäiseksi hieman mustapippuria. 

Ja sitten vain ääntä kohti! NAM!

Klassiset pitkäperjantainpelmenit,
Nakit ja Mutsi -blogin tapaan

Superhelpot pelmenit on täydellistä arkisapuskaa – maukkaita, täyteläisiä ja nopeita valmistaa. Sappisen Päivin perjantaipelmenit loihdit hetkessä.

Tarvitset:

1 pussi Deliciest lammaspelmeneitä
liemikuutio
voita
Deliciest -smetanaa
suolakurkkua
punasipulia
hunajaa

Valmistusohje:

Keitä pelmeneitä hyvin maustetussa liemessä 5-7 minuuttia. Lihaliemi tai fondinappi käy hyvin liemen maustamiseen. 

Paista keitettyihin pelmeneihin rapsakka pinta, runssaassa voissa. 

Annostele lautaselle ja höystä smetanalla, pilkotuilla suolakurkuilla ja punasipulilla sekä hunajalla. 

Nauti hyvässä seurassa ja santsaa surutta!

 

Pelmenilasagne
Tiskivuoren Emännän tapaan

 

Tarvitset:

2 pss (a 400 g) Deliciest lihapelmeneitä
4 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (420 g) Villen kaukasialaista tomaattikastiketta
1 pallo (125 g) mozzarella-juustoa
kourallinen kirsikkatomaatteja

Lisukkeeksi:

1 prk (350 g) Deliciest 20 % smetanaa

Valmistusohje:


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta vesi kattilassa.Lisää pelmenit kiehuvaan veteen, ja anna niiden kypsyä n. 5 minuutin ajan. Pelmenien kiehuessa kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisää Villen kaukasialainen tomaattikastike sipulien joukkoon. Sekoita kastike huolellisesti.

Valuta kypsennetyt pelmenit ylimääräisestä vedestä ja kumoa ne uunivuokaan. Kaada myös kastike vuokaan sekoittaen. Viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi, ja asettele ne pelmenivuoan pinnalle. Lisää mozzarellaviipaleiden päälle vielä kourallinen kirsikkatomaatteja. Paista pelmenilasagnea uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan. Tarjoile smetanan kera.

Jaa resepti:

Facebook
WhatsApp
Tulosta