Lanttulaatikko smetanasta

Tarvitset:
1kg lanttua (voit myös käyttää valmissosetta)
suolaa keitinveteen
2 dl Deliciest-smetanaa
1 dl korppujauhoja
3/4 dl tummaa siirappia
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
nokare voita
1 kananmuna

Vuoan voiteluun:
voita

Laatikon pinnalle:
muutama nokare voita
korppujauhoja

Valmistusohje:

Kuori ja lohko lantut. Kypsennä lohkoja suolalla maustetussa vedessä kunnes ne pehmenevät. Kaada keitinvesi pois ja survo lantut. Sekoita soseeseen smetana, korppujauhot, siirappi ja mausteet sekä voinokare.
 
Lopuksi lisää kananmuna ja sekoita massa tasaiseksi seokseksi. Kaada massa voideltuun vuokaan. Painele laatikon pinnalle lusikalla haluamasi kuviointi. Ripottele pinnalle ohuelti korppujauhoja sekä muutama voinokare.
 
Kypsennä lanttulaatikkoa 150 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan.

Resepti toteutettu yhteistyössä: tiskivuorenemanta.fi

Jaa resepti:

Facebook