Pelmenikeitto

Ainesosat:
(4 annosta)

8 dl vettä
1 ½ lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) Deliciest Pelmeneitä
50 g sokeriherneenpalkoja
100 g valkolupiinin ja auringonkukan versoja tai muita versoja tai ituja
1 mieto chili
1-2 punasipulia
1 limenmehu
korianteria

Lisäksi:

1 prk Deliciest Smetanaa
1-2 tl piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta maun mukaan

Valmistus:


Kiehauta vesi ja lisää joukkoon lihaliemikuutiot. Lisää pelmenit kiehuvaan nesteeseen ja keitä noin 7 minuuttia.

Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Ota esille valkolupiinin ja auringonkukan versoja. Hienonna mieto chili. Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puolita lime ja hienonna korianteri.

Jaa pelmenit annoskulhoihin ja ripottele pinnalle kasvikset. Annostele päälle liemi. Purista joukkoon limenmehu ja koristele korianterilla.

Sekoita täyteläisen Deliciest Smetanan joukkoon piparjuuritahnaa tai raastettua piparjuurta. Sekoita ja tarjoa keiton seurana.

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisi-blogin kanssa.