Lohi-katkarapuleivät

Ainekset:

8 annosta
8 viipaletta joululimppua tai saaristolaisleipää

Lohi-raputahna:

350 g Deliciest Smetana 20%
150 g kylmäsavulohta
½ 1 pieni salottisipuli
1 pieni maustekurkku
1 omena
1 keitetty kananmuna
muutama varsi tilliä
limepippuria myllystä
50-100 g katkarapuja

Koristeluun:

100 g kylmäsavulohta
50 g katkarapuja
tilliä tai viininsuolaheinää

Valmistus:

Laita Deliciest Smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi silpuksi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna keitetty kananmuna ja tilli. Sekoita ainekset keskenään ja rouhi mausteeksi limepippuria myllystä. Tarkista maku.

Tarjoa joululimpun tai saaristolaisleivän kanssa.

Koristele annos halutessasi kylmäsavulohella, katkaravuilla ja tillillä tai viininsuolaheinällä.

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellapoliisi-blogin kanssa.