Mätidippi

Iso annos, 6-8 hengelle

Tarvitset:
350 g (1 prk) Deliciest smetana 20 %
100 g kirjolohenmätiä
puolikkaan sitruunan mehu
1 punasipuli hienonnettuna
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
ripaus mustapippurirouhetta

Koristeluun:
kirjolohenmätiä
punasipulia hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna

Tarjoiluun:
Iso sipsejä/ruislastuja/saaristolaisleipää tms.

Valmistusohje:

Sekoita smetana, kirjolohenmäti, sitruunamehu, punasipuli, ruohosipuli sekä mustapippuri huolellisesti keskenään. Lisäsin seokseen noin puolet mädistä, ja jätin koristeluun toisen samanmoisen määrän jäljelle. Kaada mätidippi tarjoiluastiaan ja koristele se reilusti lopulla mädillä, punasipulilla ja ruohosipulilla. Lisäsin itse koristeeksi vielä kirpakoita retiisinversoja, jotta sain mätidipin ulkoasusta kranssimaisen.

Tarjoile mätidippi esimerkiksi maalaisperunalastujen ja kuohuvan kera.

Reseptin toteuttanut Tiskivuoren emäntä – blogi.