Herkullinen smetanajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Tarvitset:

5 dl kuohukermaa
1 prk (n. 400 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
1 prk (350 g) Deliciest smetanaa 20 %

Koristeluun:

kourallinen pensasmustikoita

Tarvitset myös:

vohvelitötteröitä

Valmistusohje:

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä smetana.  Sekoita massa kertaalleen huolellisesti ja kaada se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakasteessa noin 8 tunnin ajan (tai yön yli) ennen tarjoilua. Ota jäätelö sulamaan toviksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua, niin saat pyöriteltyä siitä kauniita palloja. Koristele smetanajäätelö esimerkiksi tuorein pensasmustikoin.

Resepti toteutettu yhteistyössä: tiskivuorenemanta.fi

Jaa resepti:

Facebook