Smetana-lohipiirakka

Ohje noin 12 palaa

Tarvitset:

• 1 (600 g) iso lehtitaikina levy
350 g Deliciest smetanaa (koko purkki)
• 1 kananmuna (toinen voiteluun)
• 2 rkl ruohosipulia
• 1 limen kuoriraaste
• 1/2 limen mehu
• 2 rkl kapriksia
• mustapippuria
• 200 g kylmäsavulohta
• 1 punasipuli

LISÄKSI

• tilliä
• yrttiöljyä

YRTTIÖLJY

• loput tillit ja ruohosipulit
• 1 dl oliiviöljyä
• 1 rkl limenmehua
• muutama kapris
• ripaus mustapippuria
• ripaus suolaa

Valmistus:

1. Ota taikinalevy sulamaan ajoissa. Kauli se ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Leikkaa veitsellä viillot piirakan reunoille (1 cm) ja pistele keskusta haarukalla. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min, kunnes reunat nousevat.
2. Sekoita smetana, kananmuna, ruohosipuli, limen mehu ja -kuoriraaste, kaprikset ja mustapippuri nopeasti kulhossa. Viipaloi sipuli renkaiksi ja ota lohi esiin.
3. Kaada smetanaseos varovasti esipaistetun pohjan päälle. Se on valuvaa, mutta pysyy reunojen sisällä, jos teit viillot ja esipaisto on nostanut reunoja hieman.
4. Asettele päälle lohi ja sipuli. Paista vielä 20–25 minuuttia. Nosta lämpö paiston loppuvaiheessa 225 asteeseen.
5. Revi valmiin piirakan päälle reilusti tilliä ja viimeistele yrttiöljyllä.

Yrttiöljyn valmistus:

Mittaa kaikki aineet pitkään lasiin/kulhoon ja aja tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.

Resepti tehty yhteistyössä Annin Uunissa kanssa