Vegaaninen parsapiirakka

Tarvitset:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g vegaanista margariinia
2 rkl Deliciest Ruoka Fraichea

Täyte:
1 nippu tuoretta vihreää parsaa

200 g Deliciest Ruoka Fraichea
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
150 g vegaanista juustoraastetta

Valmistusohje:


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Aloita piirakan valmistus taikinapohjan tekemisellä. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Nypi kylmä margariini joukkoon. Lisää massaan Deliciest Ruoka Fraiche ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo käsien välissä ja laita se toviksi jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Käsittele parsat. Napauta parsojen puumainen varsiosa katki siitä kohtaa mistä parsa helposti napsahtaa poikki kun pitelet sitä käsissäsi taivuttaen molemmista päistä. Kuori vielä parsojen varsiosat kevyesti n. 4 cm matkalta.

Sekoita Deliciest Ruoka Fraiche, suola, mustapippuri, sitruunan kuori ja mehu sekä juustoraaste keskenään.

Painele taikina margariinilla rasvatulle piirakkavuoalle reunoja myöden. Kumoa täyte tasaisesti piirakkapohjalle, ja asettele parsat sen päälle.

Paista parsapiirakkaa uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan tai kunnes piirakka on saavuttanut kauniin kullanruskean paistopinnan.

Reseptin on toteuttanut kaupallisessa yhteistyössä tiskivuorenemanta.fi

Jaa resepti:

Facebook
WhatsApp
Tulosta