Pelmenit

Helppoja herkkuja pakastealtaasta – Kiinalainen keksintö – Slaavilainen klassikko

Italialaisilla on raviolit, slaaveilla pelmenit ja kiinalaisilla dumplingsit. Kaikissa perinneherkuissa periaate on sama: ne valmistetaan käärimällä jauhetusta lihasta, maitotuotteista tai kasviksista valmistettu täyte taikinan sisään. Näin saadaan pieniä nyyttejä, jotka kypsennetään nopeasti.

Slaavilaisissa maissa pelmeneitä syödään kaikkialla, sekä loistoravintoloissa että nopeana kotiruokana. Deliciest pelmenit ja dumplingsit ovat aitoja, herkullisia nyyttejä, jotka valmistetaan perinteisin menetelmin korkealaatuisista raaka-aineista. Tarjolla on yhdeksän eri täytevaihtoehtoa: liha, pikkupelmenit, liha-pinaatti, kasvis, riista, häränliha, Villen pelmenit, Villen Lammaspelmenit sekä kasvis dumplingssit sekä ❤Broccoli  täysin vegaanisena.

deliciest-6

Kanapelmenit

Riistapelmenit 

Lihapelmenit

Villen pelmenit

Häränlihapelmenit

Lammaspelmenit

Kasvispelmenit

Broccolipelmenit

Liha-Pinaattipelmenit

Smetanaa, sipulisilppua, voisulaa, majoneesia

Pakasteina myytävien pelmeneiden sekä dumplingsien valmistus on helppoa. Laita ne jäisinä kiehuvaan, hyvin maustettuun, veteen ja kiehauta kypsäksi. Keittoaika on merkittynä pussiin. Keittoajat vaihtelevat pelmeneistä riippuen viidestä kymmeneen minuuttiin.

Mausta keitinvesi esimerkiksi suolalla, pippurilla ja liemikuutiolla. Lisää makuvivahteita saat lisäämällä keitinveteen vaikka sipulia, valkosipulia, piparjuurta tai laakerinlehteä. Tuunaa pelmenit oman makusi mukaan!

Pelmenit ovat herkullisia sellaisenaan, mutta vaihtelua saa erilaisilla lisukkeilla

Venäjällä pelmenit tarjoillaan useimmiten useimmiten voisulan, sipulisilpun, smetanan, majoneesin tai suolakurkkujen kanssa. Mahdollisia kastikkeita ovat myös sinappi, tomaattisose tai viinietikka. Lihatäytteisten pelmenien seuraksi sopii myös mainiosti puolukkahillo. Lapset tykkäävät syödä pelmeninsä mieluiten ketsupin kanssa.