Dumplingsit ja Pelmenit

Helppoja herkkuja pakastealtaasta – Kiinalainen keksintö – Venäläinen klassikko 

pelmenitItalialaisilla on raviolit, venäläisillä pelmenit ja kiinalaisilla dumplingsit. Kaikissa perinneherkuissa periaate on sama: ne valmistetaan käärimällä jauhetusta lihasta, maitotuotteista tai kasviksista valmistettu täyte taikinan sisään. Näin saadaan pieniä nyyttejä, jotka kypsennetään nopeasti.

Venäjällä pelmeneitä syödään kaikkialla, sekä loistoravintoloissa että nopeana kotiruokana.

Deliciest pelmenit ja dumplingsit ovat aitoja, herkullisia nyyttejä, jotka valmistetaan perinteisin menetelmin korkealaatuisista raaka-aineista.
Tarjolla on erilaista makua: liha, liha-pinaatti, kasvis, hirvenliha, häränliha, Villen pelmenit, Villen Lammaspelmenit sekä kasvis dumplingssit ❤Broccoli  täysin vegaanisena.

Nopeita ja helppoja ovat myös valmiit Dumplingsateriat Härkä ja Ricotta. Dumplingsaterioissa on paistettuja dumplingseja sekä maistuvat kastikkeet. Härkä dumplignsateriassa on dumpligsien täytteenä häränlihasta valmistettu herkullinen täyte ja kastikkeena ärhäkkä Adzika-tomaattikastike. Ricottajuustotäytteisten paistettujen dumpligssien kanssa on maukas italialainen yrtti-tomaattikastike.

Pakasteina myytävien pelmeneiden sekä dumplingsien valmistus on helppoa. Laita ne jäisinä kiehuvaan, hyvin maustettuun, veteen ja kiehauta kypsäksi. Keittoaika on merkittynä pussiin. Keittoajat vaihtelevat pelmeneistä riippuen viidestä kymmeneen minuuttiin.
Mausta keitinvesi esimerkiksi suolalla, pippurilla ja liemikuutiolla. Lisää makuvivahteita saat lisäämällä keitinveteen vaikka sipulia, valkosipulia, piparjuurta tai laakerinlehteä. Tuunaa pelmenit oman makusi mukaan!

Smetanaa, sipulisilppua, voisulaa, majoneesia

pelmenitPelmenit ovat herkullisia sellaisenaan. Vaihtelua saa erilaisilla lisäkkeillä.

Venäjällä pelmenit tarjoillaan useimmiten useimmiten voisulan, sipulisilpun, smetanan, majoneesin tai suolakurkkujen kanssa. Mahdollisia kastikkeita ovat myös sinappi, tomaattisose tai viinietikka. Lihatäytteisten pelmenien seuraksi sopii myös mainiosti puolukkahillo. Lapset tykkäävät syödä pelmeninsä mieluiten ketsupin kanssa.

Joissakin resepteissä pelmenit ruskistetaan pannulla keittämisen jälkeen, Deliciestin pelmeneistä tähän sopivat loistavasti Villen Pelmenit sekä Kasvis pelmenit. Kasvis pelmeneistä saat parhaimpia, kun keittämisen jälkeen pyöräytät ne pannulla paistettujen sipuleiden kanssa. Erilaisia ruokalajeja pelmeneistä saadaan helposti lisäämällä niitä erilaisiin keittoihin tai tarjoilemalla niitä keitinliemessä. Venäläinen erikoisuus on maitopohjainen pelmenikeitto. Reseptin tästä löydät esimerkiksi lihapelmenipussin takaa tai täältä.

Pelmeneiden historia on hämärän peitossa

Pelmenit ovat ikivanha ruokalaji, joiden alkuperästä ei ole varmuutta. Todennäköisesti niiden alkuperä on Kiinassa, josta mongolikansat toivat ne Siperiaan.
Siperiasta ne levisivät erilaisina muunnoksina kaikkialle Venäjälle ja Itä-Eurooppaan.

pelmenit